Dyktige norske dansere

Den mest populære konkurransedansen i Norge er sportsdans, der danserne danser ti ulike danser. Mange barn og unge driver med sportsdans, og Norge har også gode sportsdansere som deltar i internasjonale konkurranser.Norske dansere gjør det også bra innen disko og showdans. Øyvind Gulli har sikret seg 42 internasjonale medaljer i dans, selv om han bare er 24 år gammel. Han er dermed en av våre mestvinnende dansere. Gulli har deltatt i internasjonale konkurranser siden han var 12 år gammel. Han konkurrerer innen diskodans, og er en av de beste diskodanserne i verden. Han konkurrerer både innen disko freestyle, disko duo og disko smallgroup. I 2014 vant han også VM-gull i disko solo.Under EM i Show 2014 i slutten av november tok Norge hele fem medaljer. Juniorene var først ute, og sikret seg flere finaleplasser, en sølvmedalje og en bronsemedalje. Seniorene ville selvsagt ikke være dårligere, og sikret seg hele 3 gullmedaljer. Viktoria Larsen vant i alle de tre klassene der hun stilte opp. Hun vant både i solo, duo og smallgroup, sammen med andre dansere fra danseklubben 2Dance.I duo danset hun med Kristin Marie Kartnes Bjerkeli. De fem andre jentene som konkurrerte sammen med Larsen i gruppedansen, var Vibeke Andreasen, Helene Fjeldberg, Karoline Fjeldberg, Camilla Hanssen og Thea Katarina Svendsen. Camilla Hanssen og Karoline Flejdberg sikret seg også en fin femteplass i duo. Man kan lese mer om dans på nettsidene til Norges danseforbund. Der finner man både nyheter og informasjon om klubber og arrangementer.